Fietstocht Assendelft en Krommenie

Ontdek de historie van de Zaanse linten, dijken en paden

25 mei 2022

De ruimtelijke structuren van de Zaanse linten, dijken en paden vertellen een prachtig verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de Zaanstreek. Bij elkaar bieden zij belangrijke cultuurhistorische kwaliteiten. Kwaliteiten die behouden moeten blijven. Sterker nog: die versterking behoeven.

Gemeente Zaanstad heeft deze kwaliteiten vastgelegd in de visie ‘De identiteit van Zaanstad - Linten, dijken en paden’. Deze visie is door de gemeenteraad in september 2020 vastgesteld. Daarna heeft een uitwerking plaatsgevonden van diverse linten. De uitkomsten daarvan presenteren we graag aan u in de vorm van fietsexcursies in Krommenie en in Assendelft. Daarbij horen we ook graag van u wat u als belangrijke kwaliteiten ziet. En wellicht kent u nog plekjes of verhalen die het geheel kunnen verrijken. 

Aanmelden voor de fietsexcursie 4 juni door Krommenie
De fietsexcursie naar Assendelft is zaterdag 21 mei gefietst. U kunt zich nog aanmelden voor de fietstocht door Krommenie op 4 juni 2022. We starten om 10.00 uur en verwachten rond 13.00 uur klaar te zijn. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Alphons Rommelse: a.rommelse@zaanstad.nl. Vermeld in de mail uw naam en telefoonnummer. Als uw aanmelding is gelukt, krijgt u van ons bericht over de plek waar de excursie van start gaat. 

Kern van de visie van Zaanstad over linten, dijken en paden
De gemeente is hoeder en bewaker van de linten, dijken en paden en dus verantwoordelijk voor welke ontwikkelingen in de linten wel en niet passen. Daarom is de visie ‘De identiteit van Zaanstad - Linten, dijken en paden’ ontwikkeld. Om de cultuurhistorische kwaliteiten zo veel mogelijk te bewaren en te versterken.

Dorpsstraat in AssendelftDorpsstraat in Assendelft

Foto van de KrommeniedijkKrommeniedijk

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl